• Latest News

    Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

    Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!

    ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΕΛΕΣΙΓΑΦΟ ΣΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    O N. BOΥΤΣΗΣ ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! 
    "Τελεσίγραφο" επέδωσαν οι αντιδραστικοί κυρίαρχοι κύκλοι της ευρωζώνης στα εγχώρια παλαιομνημονιακά και νεομνημονιακά τους συνεταιράκια σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, με το οποίο επιβάλλουν οικουμενική - μνημονιακή κυβέρνηση με άλλοθι το χρέος. 
    Το παραμύθι με το βοσκό και τα πρόβατα θυμίζει , πάντως, η τακτική των Βρυξελλών, χωρίς ,όμως, να υπάρχει ποτέ ο λύκος. Οι Βρυξέλλες και ειδικά η Φρανκφούρτη για άλλη μια φορά χρησιμοποιούν ως τυρί μια αόριστη υπόσχεση για ελάφρυνση του χρέους με τη φάκα για τον ελληνικό λαό να είναι μια νέα επίσημη, πλέον, μνημονιακή συγκυβέρνηση, που θα διαδεχθεί την άτυπη συγκυβέρνηση των 222 προθύμων και θα δέσει ακόμα πιο σφικτά τον ελληνικό λαό και τον τόπο με τα μνημονιακά δεσμά.
    "Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα γίνει συμφωνία με τη μισή Ελλλάδα", τονίζει στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" πηγή της Κομισιόν, προσθέτοντας , μάλιστα, με νεο-αποικιακό ύφος ότι η θέση αυτή αναμένεται να αποτελέσει βαρύνοντα παράγοντα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων μετά τις εκλογές, προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση.
    Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που οι αντιδραστικοί πολιτικο-οικονομικοί κύκλοι της ΕΕ πιέζουν ανερυθρίαστα το εγχώριο πολιτικό προσωπικό που ομνύει όρκους πίστης στην ευρωζώνη και τα μνημόνια για μια οικουμενική - μνημονιακή κυβέρνηση. Άλλωστε , έχει, πλέον, ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα του πρώτου σκέλους του σχεδίου τους, που δεν ήταν άλλο από την εκδίωξη των "αριστερών βαριδιών" και κυρίως της "Αριστερής Πλατφόρμας" από τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Το ευρωζωνικό τελεσίγραφο έρχεται να προστεθεί στη σειρά μηνυμάτων των εκπροσώπων των δανειστών, που έχουν κοινή συνισταμένη τη συνεπή και απαρέγκλιτη εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων του 3ου Μνημονίου.
    O N. BOΥΤΣΗΣ ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!
    Ο Ν. Βούτσης έσπευσε να απαντήσει θετικά στις νεο-αποικιακού τύπου απαιτήσεις των δανειστών. Ο πρώην Υπουργός της κυβέρνησης "Μαξίμου" , δήλωσε θετικός σε συνεργασίες σε, δήθεν, "προοδευτική κατεύθυνση", επιλέγοντας , άκουσον-άκουσον, ως προνομιακούς εταίρους μετεκλογικά στη νέα οικουμενική - μνημονιακή κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ!!!
    Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία ,εμφανίστηκε αρνητικός ,σε μια προφανή προσπάθεια να συντηρήσει για λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας τη δικομματική πολωτική αντιπαράθεση με το κόμμα Μεϊμαράκη, ώστε να εγκλωβίσει το εκλογικό σώμα σε παλαιοκομματικά κίβδηλα διλήμματα.
    Κι αν δεν φτάνουν τα κουκιά;

    ΧΡΗΣΤΟΣ Μ. ΚΑΣΙΜΗΣ
    Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει σχετικό ρεπορτάζ του in.gr για το θέμα.
    BOΥΤΣΗΣ : ΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙ
    Η δέσμευση των εταίρων για ρύθμιση του ελληνικού χρέους είναι δεδομένη, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας δηλώσεις ευρωπαϊκής πηγής στα Νέα της Τρίτης πως προϋπόθεση για τη διαπραγμάτευση περί ρύθμισης του χρέους είναι ο σχηματισμός μίας κυβέρνησης με ευρεία νομιμοποίηση.
    Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, στόχος της Κουμουνδούρου είναι μία κυβέρνηση σε προοδευτική κατεύθυνση.
    Ο κ. Βούτσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι, με βάση προγραμματικές δεσμεύσεις και συγκλίσεις, ενώ απέκλεισε κυβερνητικό σχήμα που θα περιλαμβάνει τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ξεκάθαρα πως κάθε σενάριο «μεγάλου συνασπισμού» στο μοντέλο της Γερμανίας είναι «εκτός τόπου και χρόνου». «Η ΝΔ είναι παραδοσιακά ο αντίπαλος, ο άλλος πόλος στο πολιτικό σύστημα» σημείωσε.

    Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
    ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
    Πηγή των Βρυξελλών που επικαλούνται σήμερα Τρίτη «Τα Νέα» ανέφερε πως μόνο με μια κυβέρνηση που θα διαθέτει ευρύτατη νομιμοποίηση θα διαπραγματευθεί η ευρωζώνη ρύθμιση του χρέους. Μάλιστα, η ίδια πηγή διαβεβαίωσε ότι τα σχετικά μηνύματα έχουν ήδη σταλεί και στα ελληνικά κόμματα.
    «Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα γίνει συμφωνία με τη μισή Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά η πηγή της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι η θέση αυτή της Ευρώπης αναμένεται να αποτελέσει βαρύνοντα παράγοντα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων μετά τις εκλογές, προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση.
    Σημειώνεται πως οι προϋποθέσεις που θέτει η απόφαση της συνόδου κορυφής της 12η Ιουλίου για την ελάφρυνση του χρέους είναι να εφαρμόζεται το πρόγραμμα. Ως χρονικός δε ορίζοντας για την έναρξη της σχετικής συζήτησης ετέθη η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.
    Οι εκτιμήσεις αρμόδιων πηγών συγκλίνουν στο ότι η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει πιθανότατα τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2015, αλλά ίσως τραβήξει έως το 2016.
    Η επιμήκυνση της περιόδου χάριτος και των χρόνων ωρίμασης των δανείων αναφέρεται από την απόφαση της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης ως ο τρόπος με το οποίο θα γίνει η ρύθμιση του ελληνικού χρέους.
    Το ΔΝΤ ζητεί τολμηρά βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση και μιλά για δραματική επέκταση της περιόδου χάριτος στα 30 χρόνια σε όλο το ποσό του χρέους, περιλαμβανομένου του νέου δανείου. Η Ελλάδα επιπλέον αναμένεται να διεκδικήσει μείωση των επιτοκίων και πάγωμά τους στα σημερινά χαμηλά επίπεδα, ώστε να μη διατρέξει τον κίνδυνο επιβάρυνσης του προϋπολογισμού όταν τα επιτόκια αυξηθούν, στο μέλλον.
    Η ευρωζώνη υποστηρίζει πως η βιωσιμότητα του χρέους δεν πρέπει να υπολογίζεται πλέον με βάση το ύψος του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ, αλλά με βάση τις χρηματοδοτικές ανάγκες για την εξυπηρέτησή του. Η Γερμανία έχει ήδη τοποθετήσει το όριο βιωσιμότητας των ετήσιων χρηματοδοτικών αναγκών στο 15% του ΑΕΠ.

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ! Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top