• Latest News

    Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

    ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ- ΣΟΥΛΤΣ

    ΑΝΤΙ ΓΙΑ “ΣΤΗΡΙΞΗ”, ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Απολύτως αναμενόμενο για κάθε ρεαλιστικά σκεπτόμενο άνθρωπο, όσο και αποκαρδιωτικό για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν το αποτέλεσμα των επισκέψεων Μοσκοβισί και Σουλτς στην Αθήνα.

    Αντί για τη “στήριξη” που εναγωνίως επιζητούσε η κυβέρνηση στο καυτό θέμα των “κόκκινων” στεγαστικών δανείων, ο Γάλλος επίτροπος της Κομισιόν αρκέστηκε να εκφράσει την αόριστη ευχή για επίτευξη “συμβιβασμού” αναφορικά με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Μια δήλωση που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χάσει τα σπίτια του ένα μεγάλο, αν όχι το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

    Το κυριότερο, ο Πιερ Μοσκοβισί έθεσε με ωμό τρόπο στην κυβέρνηση τελεσίγραφο έξι (!) ημερών προκειμένου να κλείσει το πρώτο πακέτο των μνημονιακών προαπαιτούμενων, αν θέλει να εκταμιευθεί η πρώτη δόση των δύο δισ ευρώ. Επιπλέον, αρνήθηκε πεισματικά το αίτημα της ελληνικής πλευράς για αποσύνδεση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από την αξιολόγηση, κορυφώνοντας τον εκβιασμό με όπλο την απειλή κουρέματος των καταθέσεων, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη σκληρή γραμμή Σόιμπλε- Ντάισελμπλουμ. Τέλος, υπενθύμισε κυνικά στην κυβέρνηση ότι οφείλει να προωθήσει εντός Νοεμβρίου το νόμο για την εκθεμελίωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ενώ αρκέστηκε σε ρητορικές πομφόλυγες περί “έξυπνης λύσης” στο πρόβλημα του χρέους, καθιστώντας σαφές ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και όχι, βέβαια, η ελάφρυνση του ελληνικού λαού.

    'Οσο για τον Γερμανό σοσιαλδημοκράτη και “φίλο” του Αλέξη Τσίπρα, Μάρτιν Σουλτς, εμφανίστηκε σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία διάθεση να ανακατευτεί στο έργο της Κομισιόν και της τρόικα και ότι απλώς θα μεταφέρει στις Βρυξέλλες τις “λογικές” απόψεις του Έλληνα πρωθυπουργού. Εν ολίγοις, το απόλυτο ναυάγιο για την κυβέρνηση, που καλείται να τρέξει με πυρετικούς ρυθμούς για να καλύψει μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα τις απαιτήσεις των δανειστών εν όψει του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.
    ISKRA

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ- ΣΟΥΛΤΣ Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top