• Latest News

    Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

    ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

    ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
    ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ
    Χιλιάδες Άτομα με Αναπηρία μαζί με τους γονείς και συγγενείς τους κατέκλυσαν σήμερα την πλατεία Ομονοίας σε μια πρωτοφανή συγκέντρωση και εν συνεχεία με ιστορικά μαζική πορεία τους δρόμους της Αθήνας με κεντρικό Σύνθημα «πάρτε μέτρα προστασίας, ΟΧΙ στα μνημόνια ευθανασίας» σε μια συγκέντρωση και διαδήλωση, που όσον αφορά την μαζικότητα, ήταν η μεγαλύτερη που είχαν κάνει την τελευταία 15ετία.
    Τα άτομα με αναπηρία πήραν τους δρόμους του αγώνα και θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους με νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 3 του Δεκέμβρη, γιατί οι δανειστές και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το 3ο μνημόνιο τους επιφέρουν δύο θανάσιμα χτυπήματα στέλνοντάς τους κυριολεκτικά στον κοινωνικό καιάδα.
    Αφενός μειώνουν ετησίως την δημόσια δαπάνη για προνοιακά επιδόματα κατά 0.5 % του ΑΕΠ, δηλαδή κατά ένα περίπου δις ευρώ, και αφετέρου με την θέσπιση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την χορήγηση τους θα συρρικνώσουν δραστικά τον αριθμό των δικαιούχων Ατόμων με Αναπηρία.
    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επικεφαλής της ΛΑ.Ε. και ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Γραμματείας της ΛΑ.Ε. έδωσαν το παρόν στη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία των ατόμων με αναπηρία στην Αθήνα.
    Στη διάρκεια της πορείας ο Παναγ. Λαφαζάνης έκανε στα μέσα ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:
    "Δίνουμε το παρόν σε μια μεγαλειώδη, αγωνιστική και ιστορική πορεία των ατόμων με αναπηρία και του αναπηρικού κινήματος."
    Η ΛΑ.Ε. διατρανώνει σήμερα ξανά ένα μεγάλο ΌΧΙ. Ένα δυνατό όχι στα μνημόνια ευθανασίας των ατόμων με αναπηρία. Υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα να μην περικοπούν και αυτά τα πενιχρά προνοιακά αναπηρικά επιδόματα και στηρίζουμε τις ιστορικές κατακτήσεις του αναπηρικού κινήματος. Η στήριξη των ατόμων με αναπηρία είναι θέμα πολιτισμού και ανθρωπιάς μιας πολιτείας. Δεν μπορεί όλα να θυσιάζονται σε αυτή τη χώρα στο βωμό της μνημονιακής ορθοδοξίας."
    Προηγήθηκε συγκέντρωση χιλιάδων συνταξιούχων στην πλατεία Κλαυθμώνος και εν συνεχεία πορεία στη Βουλή μετά από κάλεσμα της συνομοσπονδίας τους με αίτημα να μπεί ένα τέλος στη μνημονιακή κατεδάφιση των συντάξεων τους και της υγειονομικής τους περίθαλψης και κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από τις συντάξεις».
    Οι συνταξιούχοι έδωσαν ως νέο ραντεβού κλιμάκωσης του αγώνα τους την συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 Νοεμβρίου.
    Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος του πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και πρώην αν. Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος έκανε στους δημοσιογράφους την εξής δήλωση:
    «Η κυβέρνηση και οι δανειστές με το 3ο μνημόνιο αφανίζουν την δημόσια κοινωνική ασφάλιση και προωθούν συντάξεις απόλυτης εξαθλίωσης και φτώχειας. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους συνταξιούχους, που αγωνίζονται ΤΩΡΑ για να μην τους κλέψουν το ΠΑΡΟΝ και το ΜΕΛΛΟΝ. Όλοι και όλες στους δρόμους για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης καθώς και των συντάξεων και της αξιοπρέπειας των συνταξιούχων». ISKRA

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top